Medverkande

Talare, seminariehållare, artister och musiker som medverkar under konferensen.

Erik Johansson

Internationell missionssekreterare och ansvarig för EFS internationella mission, inklusive kontakter med samarbetspartners.

Maggie Morgan

från Egypten är producent på SAT-7 för ett program som riktar sig till arabiskspråkig kvinnor.

Simon Gebrekristos

President för den evangelisk-lutherska kyrkan i Eritrea.

Temesghen Berhane

Generalsekreterare för den evangelisk-lutherska kyrkan i Eritrea.

Martin Alexandersson

Präst i EFS sedan 10 år och jobbar nu 50% med nyplantering på EFS riks och 50% som Europamissionär för EFS där han hjälper samfund och organisationer med församlingsplantering. När han inte jobbar tycker han om att leka med sonen Amos, resa och segla och som barn ville han bli sopgubbe.

Matilda Mäkelä Olofsson

Registeransvarig på EFS. Hon är dessutom vår GDPR-specialist och ansvarar för EFS medlems- och gåvosystem.

Simon Jonsson

Prästvigdes för EFS 2004 och har sedan dess arbetat i såväl EFS som i frikyrkan. Idag arbetar han sedan 2014 som skolpräst på Älvsby folkhögskola och kommer att göra sitt år som pastorsadjunkt 2018–2019 i Piteå församling. Han är pappa till två tjejer, bror till fem bröder och har sitt ursprung i Vilhelmina.

Henrik Näslund

Regional missionsledare för EFS Norrbotten sedan 2015. Ursprungligen från Mittnorrland har han tidigare jobbat som ungdomskonsulent och kretspräst i Västerbotten på sin väg norrut. Bor nu i Älvsbyn med fru och dotter.

Mikael Arthursson

Regional missionsledare för EFS Mittnorrland.

Josh Armfield

Tidigare amerikansk soldat och irakveteran som blev vapenvägrare när han började ta Jesu ord mer på allvar. Josh och Elisabeth Armfield träffades i en kristen kommunitet i USA och har burit den visionen och längtan med sig hit till Luleå, att leva i Jesu efterföljd i vardagsgemenskap.

AnnaCarin Falkman

AnnaCarin Falkman har ett mångårigt musikengagemang inom EFS. Hon har sjungit i flera olika körsammanhang, lett barnkör, varit solist i storband och har författat sånger till såväl gudstjänster och barnkör. Till vardags är hon affärsområdeschef för “The Internet of Things” på Data Ductus i Luleå/Skellefteå. Dessutom är hon en uppskattad Friskis & Svettis-ledare.

Roger Wikström

Roger Wikström sitter i EFS riksstyrelse. Han har liksom AnnaCarin ett långt och brett musikengagemang inom EFS som omfattat allt från gospelkör till soulband och blåsorkester. Tillsammans med sin fru Birgitta har han också författat en barnmusikal och en handfull dopsånger. Till vardags arbetar han som kommunikationsstrateg på TR reklambyrå i Skellefteå. Han gillar saxofoner, hundar och långkok.

Torbjörn Larspers

Ursprungligen från Hedesunda utanför Gävle har han gått via pastorstjänst i Eslövskresten och distriksföreståndare för Sydsverige till Uppsala och Johannelund. Där är han studierektor på pastorala profilkurser. Han är gift med tre barn och gillar att laga mat, när han inte skriver om Rosenius, EFS och den nyevangeliska väckelserörelsen.

Kerstin Oderhem

Missionsföreståndare för EFS

Johanna Björkman

Generalsekreterare för Salt.

Marie-Louise Nilsson

Präst i EFS-kyrkan i Östersund.

Tomas Nygren

Lektor i systematisk teologi vid Johannelunds teologiska högskola.

LarsOlov Eriksson

Lektor i exegetisk teologi vid Johannelunds teologiska högskola.

Konserter

Tvärövat

Tvärövat är en kör med ca 25 sångare och musiker som leds av Stefan Wennberg. Kören kommer från byarna runt Piteå och sjunger bara låtar på svenska. Många av medlemmarna var med redan på 80-talet och då hette kören Bergsvikens ungdomskör.

Under konferensen framför de Tore W Aas mässa Gloria där varje gudstjänstdel förklaras och illustreras av ett musikstycke. Många av delarna har solister som sjunger de roller som texterna handlar om. T.ex. i  Kyrie möter vi både den förlorade sonen, fadern och rövarna på korset och Välsignelsen avrundar hela gudstjänsten. Textläsning som förklarar varje del ingår också. Gloria sjungs på svenska och det blir fjärde gången som Tvärövat framför Gloria.

Baker’s Cottage

En duo som består av Marcus Olsson på saxofon och Erik Wäcklén på gitarr som började spela i Eriks bagarstuga, därav namnet. Baker’s Cottage spelar publiktillvänd instrumentalmusik och i bagaget finns såväl egna kompositioner som kärleksfulla lån. Melodier som utan förvarning hoppat upp ur instrumentfodralen och lockats till samarbete med långväga ackordvändor, finsmakande coverlåtar samt en och annan jig. Alltsammans sammanhållet av finurliga arrangemang och varmt samspel. Folkmusiken finns där, men även popen jazzen och den ständigt närvarande bluesen.

Blåsarfesten

Temat för Blåsarfestens konsert på lördag kväll är Mose. Han fick uppdraget att leda Israels folk ut ur Egypten och lydde Guds röst trots vånda och osäkerhet. Något som kan vara en förebild för oss idag att vara trogna och lydiga Guds röst oavsett vad det kan innebära.

Konserten kommer bland annat att spela ett stycke ur filmen Prinsen av Egypten, “Free Lance march”, ett stycke som heter Africa, innehålla dans och mycket annat.

Old Town Gospel

Den tjugoårsjubilerande Gospelkören bjuder in till en musikalisk upplevelse med stor inlevelse under ledning av Emma Forss och Lennart Johansson.