EFS & Salts årsmöteskonferens 2023

Praktisk info

Nå nya generationer? Javisst!  Nå unga? Självklart, men hur?

Att nå unga med evangeliet är en framtidsfråga och alla längtar vi efter att se det ske. Men hur gör vi det som enskilda, föreningar och som rörelse? Vilken är vår kallelse och hur tar den form? Finns det en kallelse även om det inte finns några unga i min förening eller närhet? Under förmiddagen möts vi runt frågeställningar, vittnesbörd och spaningar tillsammans med Salt.

Konferensbyrån

Den hittar du i Umeå Energi Arena. Om du vill nå dem så har de följande telefonnummer under konferensen: 076-147 61 40

Tillsammanskören

Välkommen att vara med och sjunga i Tillsammanskören!
Alla är välkomna, barn och vuxna, små och stora. Vi övar innan gudstjänsten på söndagen och sedan är vi med och sjunger tre sånger i början av gudstjänsten. En av låtarna är konferenslåten. En alldeles ny låt som är skriven till årets konferens. Du kommer att få lära dig den under dagarna!

Samling kl 09:00 i Bågskytterummet i Umeå Energi Arena (samma rum som barngudstjänsterna).

Du kan redan nu lyssna på sångerna som ska sjungas här:
Ljudfil Glädjesång: https://open.spotify.com/track/4lRGu8tOaHBpNICq0qSGjh?si=e480beda1e9343cb
Ljudfil ”Gud ser dig”: https://open.spotify.com/track/5kqOegX2LMFiefssLGWJJj?si=0eea661198844f19

Har du frågor? Hör av dig till stina.bohlin@efsvasterbotten.se

Boende

Som deltagare i konferensen ordnar du själv boendet. Via den här länken kan du se olika alternativ för boende.

På hotell Dragonen får du som deltagare 15% rabatt om du uppger koden ”Kod EFS 23”. (hotell Dragonen 090-125800, dragonen@firsthotels.se )

För ungdomar och unga vuxna finns golvlogi och frukost på Maja Beskow (gymnasieskola i närheten).

Mat och fika

Fika kommer att serveras vid flera ställen, både i Maja Beskow och Umeå Energi Arena. Är du med på Blåsarfesten så serveras fika i lokalen du är i. Korv med bröd kommer att gå att köpa. Tillgång till vatten och mikro finns i barnrummet. Fram till den 30 april gick det att förboka mat som kommer att serveras i Maja Beskow. Men bara för att den matanmälan är stängd så betyder det inte att man behöver gå hungrig!
Här kommer några tips på matställen i närheten:

Pizzeria Gammlia ligger precis bredvid Umeå Energi Arena. https://www.gammliapizzeria.se/meny

Västerbottensmuseets mysiga kafé ligger uppe i backen sett från Umeå Energi arena. https://www.vbm.se/kafe-butik/   Öppet kl 11-17 torsdag-söndag.

Gammlia Pizzeria, Gammliavägen 3

Hotell Björken Lasarettsbacken 10

Gammlia Helena Elisabeths väg 3

Pizzeria Spinato, Axtorpsvägen 5 A

Restaurang Great Wall, Axtorpsvägen 1

Restaurang Östra Kyrkogatan, Östra Kyrkogatan 59

Smash N Grab (beställning och hämtning på gatan)

Ruccola Haga, Östra Kyrkogatan 43

Fler tips hittar du på Visit Umeås hemsida.

Kostnad

Konferensbiljett: 595 kr . Anmäl dig via vår anmälan här på hemsidan. Det kommer även gå att anmäla sig på plats i konferensbyrån. Alla kvällsgudstjänster är kostnadsfria och öppna för allmänheten. Allt är gratis upp till och med 19 år. Rabatterat pris för dig som studerar.

Betalning

Konferensen kommer att vara kontantfri. I konferensbyrån finns möjlighet att betala med kort, i övrigt är det Swish som gäller.

Resor och parkering

Som deltagare i konferensen ordnar du själv din resa, här finns lite tips kring det.

Buss Busshållplatsen som är närmast Umeå Energi Arena heter ”Sporthallen”, och trafikeras av linje 7. Om du åker från Vasaplan så står det ”Mariehem via Berghem” på bussen. Kartor över Umeås lokaltrafik hittar du här: https://www.tabussen.nu/ultra/planera-resa/linjekartor/ Med buss https://www.tabussen.nu/

Bil Parkeringar finns i anslutning till både Maja Beskow och Umeå Energi Arena. Man kan betala med sms eller med appen Parkster. (www.parkster.com) Zonkod 90672 Mån – Fre: Avgift mellan 00:00 – 17:00, 8kr/h Lör – Sön: Avgift mellan 00:00 – 08:00, 8kr/h Första timmen är avgiftsfri med giltig digital parkeringsbiljett. Högsta parkeringsavgiften är 30kr/dygn. Karta över parkeringar vid Maja Beskow hittar du här. Karta över parkeringar vid Umeå Energi Arena hittar du här.

Sjukvård och säkerhet

Det kommer att finnas sjukvårdskunniga personer på konferensen, du når dem genom att ringa konferensbyrån på telefonnummer: 076-147 61 40

Vårdcentral och mottagningar

Flera apotek finns inom gångavstånd, dels inne i centrum och dels vid Umeå Universitetssjukhus. Primärvårdsjour för Umeåområdet finns på Ålidhems vårdcentral. Ring 1177 så blir du hänvisad rätt. Besöksadress dit är Tvistevägen 2, 907 36 Umeå