Klockan 21.00 varje kväll öppnar konferensens två missionscaféer där du kan fika och lyssna på föredrag och samtal om mission i Sverige och utomlands. Café Sambousa med tema internationell mission finns i Lutherska missionshuset och Café Spettekaka med tema mission i Sverige finns i Missionskyrkan.

För den som bara vill fika och umgås finns Café Hembakt i Församlingshuset som är öppet utan program.

 

PROGRAM FÖR CAFÉ SAMBOUSA  (Lutherska missionshuset)

Caféet för dig som vill höra mer om EFS internationella arbete och träffa några av EFS missionärer och samarbetspartners.

TORSDAG 29 MAJ

Barns rättigheter i Tanzania

EFS missionär Ulf Ekängen berättar om sitt arbete med barns rättigheter och bland massajer i Dodoma, Tanzania. Dessutom medverkar EFS missionärskandidater Nora och Hannes Sandahl som i höst ska åka ut som missionärer till Tanzania samt Brighton och Jane Killewa, konferensens gäster från den lutherska kyrkan i Tanzania.

FREDAG 30 MAJ

Ungdomsledarutbildning i Etiopien 

EFS missionärer Viktoria och Jonas Nordén berättar om sitt arbete med att utbilda ungdomsledare inom Mekane Yesuskyrkan i Etiopien. EFS missionärskandidater Frida och Andreas Thornell och Sophia och Elias Tranefeldt som kommer att åka till Etiopien medverkar också.

LÖRDAG 31 MAJ

Teologisk utbildning i Tanzania 

EFS missionärer Rune och Ann-Katrin Persson berättar om sitt arbete med TEE, teologisk distansutbildning, i södra Tanzania. Dessutom medverkar Lisa och Ashish Choudhrie från den lutherska kyrkan i Madhya Pradesh, Indien.

 

CAFÉ SPETTEKAKA (Missionskyrkan)

Caféet för dig som vill få inspiration från exempel på mission i Sverige och samtala om vad vi i EFS kan göra i Sverige för att hjälpa människor och sprida evangeliet.

TORSDAG 29  MAJ

Nya sätt att vara kyrka 

Inspirationscafé om nyplantering och entreprenörskap i Guds rike med Martin Alexandersson och Jonas Hallarbro med flera.

FREDAG 30 MAJ

Fler sätt att dela evangelium – cykla, baka, fika eller varför inte grädda pannkakor!

Inspirationscafé med filmvisning och samtal. Tin Mörk, Ingrid Lundström och Bob och Mary Hopkins med flera.

LÖRDAG 31 MAJ

Kristi kropp rör på sig!  

Inspirationscafé där Stina Backlund från Lund berättar om hur diakoni och mission går hand i hand.  Martin Alexandersson, Ingrid Lundström, Tin Mörk med flera